Ga naar de inhoud

Vermogensschakelaars en -transformatoren

Een succesvolle energietransitie vraagt om betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige hoog- en middenspanningsinstallaties en vermogenstransformatoren. Marktleider Qirion is ruim twintig jaar gespecialiseerd in de gehele levenscyclus van deze installaties en transformatoren.

Qirion bouwt niet alleen, wij beheren ook uw energieoplossing. Zo bieden onze experts diagnostiek, testen, hoogspanning, certificering. Daarnaast verzorgen wij trainingen en opleidingen. Dankzij ons ‘éénloketsysteem’ bieden wij onze klanten een unieke propositie op het gebied van kwaliteit, doorlooptijd en kosten.

Meten en analyseren
Door de conditie van installaties te meten voorzien wij opdrachtgevers van belangrijke informatie over de toestand van hun installatie. Ons specialistenteam vermogensschakelaars kan de conditie van installaties bepalen, de verkregen data analyseren en daaruit trends signaleren. Daarmee zorgen we voor een veilige, betrouwbare en kostenefficiënte bedrijfsvoering van de installatie.

Ons team vermogenstransformatoren beschikt over alle denkbare kennis ten aanzien van de volledige levensduur van transformatoren. Wij faciliteren klanten in de optimalisatie van de total value of ownership door het delen en inzetten van onze professionele, hoogwaardige kennis en vaardigheden.

Vermogensschakelaars

Op het gebied van vermogensschakelaars biedt Qirion de volgende diensten:

 • Consultancy: advies met betrekking tot de instandhoudingsketen. Van plaatsing tot en met einde levensduur. Hierbij valt te denken aan: beleidsadviezen, risicomanagement en schadeonderzoeken.
 • Engineering: beoordelen en rapporteren van onderhoudsprogramma’s en diagnostiek, conditie- en restlevensduurbepaling, reparaties en revisies leiden en het oplossen van kleine én grote storingen.
 • Technische specialisten: uitvoeren van onderhoudsprogramma’s, diagnostische metingen, revisies en modificaties.

Naast bovengenoemde disciplines beschikt Qirion over:

 • Een geavanceerde SF6 vermogensschakelaar werkplaats
 • Mobiele gasbehandelingsinstallaties voor het optimaal conditioneren van gasvormige isolatiemedia (bv SF6)
 • Oliefilterinstallaties voor het optimaal conditioneren van isolatieolie
 • Hoogwaardige meetinstrumenten
 • Speciaal gereedschap voor groot onderhoud aan diverse installaties
 • Warmtebeeldcamera’s
 • Keuren en testen van spanningstesters conform IEC

Vermogenstransformatoren

Op het gebied van vermogenstransformatoren biedt Qirion de volgende diensten:

 • Analyse: uitgebreide olie-analyse van transformatorolie, isolatie-olie en FR3/esterolie in de olielaboratoria (Duiven en Velsen) van Qirion conform IEC 60422/60814/60156/60599. Tevens beschikken wij over een mobiel olielaboratorium voor analyse op locatie. De laboratoria van Qirion werken onafhankelijk en dankzij de expertise van Qirion op het gebied van vermogenstransformatoren en hoogspanningscomponenten kunnen wij u optimaal adviseren. Klik hier voor meer informatie en mogelijkheden.
 • Engineering: advies over onderhoud, storingen en nieuwbouw, het ontwikkelen van onderhoudsprogramma’s, het aansturen en voorbereiden van hoogwaardige onderhoudsprogramma’s, speciaal onderhoud, modificatie en renovaties, rapportages en advisering en analyses van onderhoudsdata.
 • Technisch specialisten: het uitvoeren van onderhoudsprogramma’s en renovaties volgens richtlijnen, het uitvoeren van speciale metingen, het genereren van onderhoudsdata en het opbouwen en inbedrijfstellen van vermogenstransformatoren.

Naast bovengenoemde disciplines beschikt Qirion over:

 • Een professionele werkplaats: voor het reviseren en modificeren van transformatoren, het uitvoeren van storingsonderzoeken en het maken van pakkingmateriaal.
 • Een hoogspanningslaboratorium: voor specialistische, type- en controlemetingen van transformatoren en andere hoogspanningscomponenten conform IEC-standaarden.
 • Een olietankpark met een hypermoderne mobiele regeneratie, voor het uitgeven, innemen en opslaan van schone en vervuilde isolatieolie.
 • Een olielaboratorium: voor het uitvoeren van olieanalyse ten behoeve van conditiebepaling.

Benieuwd naar wat de unit Schakelaars & Transformatoren van Qirion voor uw energievraagstuk kan betekenen? Neem dan contact op via info@qirion.nl.