Ga naar de inhoud

Wij zijn Qirion. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden het hoogspanningsnet van vandaag en morgen. We zorgen dat het werkt, omdat je op energie mag rekenen.

De energietransitie zit in een stroomversnelling. De vraag naar elektriciteit neemt daarbij exponentieel toe. Dat vraagt wat van ons elektriciteitsnet, dat we in rap tempo moeten uitbreiden. De komende jaren creëren we meer capaciteit, onder andere door verdeelstations uit te breiden en nieuwe bij te bouwen. Ook leggen we meer en dikkere kabels. Op slimme en vernieuwende wijze creëren we duurzame vormen van capaciteit waarmee we zorgen voor oplossingen van energievraagstukken. Dáár zijn we sterk in, en dat is onze bijdrage aan de energietransitie.

Partner met impact

Qirion is sterk in het totaalbeheer van het hoog- en middenspanningsnet. Vanuit een integrale benadering bieden wij een compleet dienstenpakket als het gaat om het ontwerpen, bouwen en onderhouden van het net. Dit doen wij deels op de vrije markt en deels gereguleerd als vaste partner van Liander en TenneT  

 

Reddyn

Een van onze grootste opdrachtgevers is Reddyn. Reddyn is de joint venture van netbeheerders TenneT en Liander. Beide partijen zijn voor 50 procent aandeelhouder van Reddyn. 

Reddyn maakt gebruik van de expertise van de medewerkers van Qirion voor de uitvoering van werkzaamheden op het gebied van hoogspanning en complexe middenspanning. De aanleg, beheer, onderhoud en storingsdienst van de hoog- en complexe middenspanningsassets van het huidige en voormalige Liander-gebied zijn bij Reddyn ondergebracht.  

Vrije markt

Wij bieden onze klanten op de vrije markt alle denkbare services rondom hoogspanningscomponenten, waaronder transformatoren en vermogensschakelaars, kabels en lijnen. Onze jarenlange ervaring en uitgebreide expertise maakt van Qirion inmiddels hét Nederlands kenniscentrum voor complexe energieoplossingen. Ons team van specialisten analyseert en interpreteert data en is daardoor in staat een onderbouwd advies te geven. Ook adviseert Qirion haar klanten over toekomstbestendige energiesystemen. Onze consultants en engineers adviseren en ontwerpen. Onze technici bouwen en onderhouden. 

Wilt u meer weten of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 

Werk en opleiding bij Qirion

Video afspelen

De wereld om ons heen verandert sneller dan ooit. Continue ontwikkeling van kennis en vaardigheden is daarom nog nooit zo belangrijk geweest. Bij Qirion helpen we je het beste uit jezelf te halen zodat je met veel plezier je werk kunt (blijven) doen. Wij bieden dan ook veel opleidingsmogelijkheden, van onze eigen technische bedrijfsscholen tot traineeships en een uitgebreid ontwikkelaanbod. 
In bovenstaand filmpje kijk je mee op een van onze nieuwe bedrijfsscholen. Enthousiast geworden? Kijk hier voor meer opleidingsmogelijkheden, ervaringen van collega’s én de laatste vacatures.