Ga naar de inhoud

Qirion engineer Stefan Friebel wint De Slimste Handen van Nederland

Stefan Friebel, maintenance engineer bij Qirion, is winnaar van de award voor De Slimste Handen van Nederland 2022. De verkiezing eert alle vakmensen van ons land. Heel Nederland ziet meer dan ooit hoe belangrijk en onmisbaar technische vakmensen zijn. Dat geldt niet alleen in de energiesector, maar voor alle technische sectoren. 

Stefans manager Geert Veldstra vertelt waarom hij de terechte winnaar is: “Stefan is een enorm betrokken collega. Hij zoekt naar oplossingen voor problemen die hij eerst thuis in zijn garage uitprobeert. Daarna laat hij het product van de oplossing seriematig uitvoeren in de werkplaats van Liander. Zo heeft Stefan regelmatig laten zien dat hij met zijn technisch inzicht dingen bedenkt, maar ook zelf kan maken. Dat vind ik uniek en hij heeft ons daarmee regelmatig verrast.”

Verrast

Stefan: “Ik was al heel erg verrast genomineerd te zijn voor deze prijs en dat ik nu gewonnen heb is toch wel bijzonder. Ik doe dit werk al zo’n 20 jaar, maar het is eigenlijk ook gewoon mijn hobby om oplossingen te bedenken die ervoor zorgen dat het werk makkelijker gaat. Het is fijn dat ik binnen de organisatie de ruimte krijg om mijn producten te ontwikkelen en testen. Inmiddels heb ik een kort lijntje met de werkplaats in Duiven. Het is heel mooi een product wat ik bedacht heb terug te zien in het veld. Ook zonder award blijf ik mijn werk gewoon doen. Dat het gewaardeerd wordt is natuurlijk wel helemaal mooi.”

De Slimste Handen van Nederland

De awards voor De Slimste Handen van Nederland zijn dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Meer dan 200 technische vakmensen en teams zijn door collega’s, leidinggevenden en zelfs door hun klanten genomineerd. Een onafhankelijke vakjury, bestaande uit experts vanuit verschillende bedrijven en organisaties heeft uit alle nominaties de winnaars gekozen. De jury bestond dit jaar onder andere uit Martin de Haan (Programmamanager VTi Amsterdam), Reinier Rutjens (directeur WENB), Paul-Peter Feld (Hoofd HR Enexis) en Dennis Timmer (dakmonteur bij Feenstra Verwarming).

Qirion

Qirion is expert in energienetten en hét kenniscentrum voor complexe energievraagstukken. Qirion ontwerpt, bouwt en onderhoudt energienetten vanuit een unieke rol als ‘life cycle service provider’. Het bedrijf concentreert zich op het hoogspanningsdomein en biedt ondersteuning bij het ontwikkelen van nieuwe netten. Qirion is een dochteronderneming van energienetwerkbedrijf Alliander.