Ga naar de inhoud

Het Hoogspanningslab van Qirion levert al meer dan 30 jaar een belangrijke bijdrage aan grote innovaties in het hoogspanningsnet van diverse netbeheerders en klanten in de vrije markt.  

Wij leveren onderstaande diensten 

Training & Opleiding 
Qirion heeft veel specialistische kennis in huis rondom alle denkbare facetten van hoogspanning. Deze kennis delen wij door het trainen van technische medewerkers van bedrijven die werken met hoogspanningscomponenten.  
Daarnaast zijn wij blijvend in ontwikkeling en werken we veel samen met opleidingsinstituten, van het MBO en HBO tot en met universiteiten. We ontvangen graag stagiairs en bieden opleidingen de mogelijkheid om onderzoek te verrichten in ons lab.  

Advies 
Qirion voert testen in opdracht uit, maar ontvangt ook regelmatig complexe vraagstukken. Op dat moment haakt een specialistisch consultant aan vanuit Duurzaam Energie Perspectief. Dit resulteert in complete, vernieuwende en duurzame oplossingen.  

Schade- en storingsonderzoek 
Het Hoogspaningslab biedt de mogelijkheid tot schade- en storingsonderzoek. We hebben een uitgebreide mogelijkheid aan hoogspanningstesten en metingen én beschikken over een olielab. Daarnaast hebben we een werkplaats met gas- en olie waarmee we de handeling van hoogspanningscomponenten faciliteren. 

Afnamekeuring: Factory Acceptance Test (FAT) 
Van visuele inspectie tot volledige doormeting: bij de FAT meten we of een transformator of component gereed is voor ingebruikname op locatie. Dit doen wij in de fabriek of bij de leverancier waar hij vandaan komt.  

Ingebruikname Site Acceptance Test (SAT) 
Qirion voert ook SAT testen uit bij ingebruikname op locatie. Dit doen wij volgens de wettelijke IEC-standaarden. Indien gewenst kunnen wij ook als derde persoon aanwezig zijn bij een SAT. 

  

Laura helpt